één campusgevoel voor bijna 30.000 studenten
Project | Signing en bewegwijzeringsproject |
Scope | Projectmanagement en bewegwijzering |
Uitdaging | Spot-on signing en bewegwijzering voor groot aantal locaties |
Een gastvrije en levendige ontmoetingsplek op de Amsterdamse Zuidas. Een plek waar studenten, docenten, onderzoekers en het bedrijfsleven samenkomen. Dát is de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Samen met de VU werken wij aan het creëren van dit campusgevoel voor bijna 30.000 studenten en 4.000 medewerkers.
Wij adviseerden de VU over de inzet van signing en bewegwijzering (wayfinding). Daarna was het tijd voor actie! We begeleidden het uiteindelijke proces van design, productie, value engineering en montage.
Bureauselectie: het kaf van het koren scheiden
Op basis van de briefing voerden wij een bureauselectie uit. Met een aantal creatieve bureaus gingen wij om de tafel. Er is gekozen voor een bureau dat de ambitie van de VU begreep. Vervolgens schakelden we de leveranciers in voor de productie en montage.
Complexe gebouwen, duidelijke bewegwijzering
De gebouwen op de Amsterdamse campus kunnen behoorlijk complex zijn, bijvoorbeeld door grootte en indeling. Des te belangrijker is kristalheldere bewegwijzering. Daarvoor zorgden wij, op het hele terrein. Opvallend en direct duidelijk; precies wat je nodig hebt als je laat bent (of trek hebt) en een collegezaal of kantine zoekt. De telefoon met Google Maps kan dus gewoon in je broekzak of tas blijven.
Beheer- en onderhoud via tooling
Momenteel managen we het beheer en onderhoud van de signing en bewegwijzering. Hiervoor gebruiken we mybrand.center, waarmee we alles wat is uitgevoerd op het gebied van signing en bewegwijzering digitaal vastleggen.
Huisstijlwijzigingen en bewegwijzeringsprojecten bij (hoge)scholen en universiteiten? Wij weten de weg. Naast de Universiteit van Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam werkten we ook voor o.a. Hogeschool Saxion, ROC van Twente en de Universiteit Twente. Meer weten over dit project? Neem contact op met Tom Dijk.
onze nieuwsbrief